субота, 28 березня 2020 р.

Тісто для вареників

Інструкційно-технологічна картка
Тісто для вареників
Сировина



брутто
нетто
Борошно пшеничне
695
695

Яйця 
85
85

Молоко чи вода
225
225

Сода
2
2

Сіль
12
12

Цукор
25
25

Вихід
-
1000


ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ
Пшеничне борошно просіюють, насипають гіркою, посередині роблять заглиблення, в яке вливають холодну воду, проціджений розчин солі, соди і цукру, додають сирі збиті яйця і замішують круте тісто. Тісто місять доти, доки воно не набуде однорідної консистенції (готове тісто відстає від рук і стінок посуду). Після натискання пальцем на його поверхню ямочка вирівнюється. Тісто залишають на 30-40 хв, накривши серветкою або кришкою, для набухання клейковини і надання йому еластичності.
ХАРАКТЕРИСТИКА ГОТОВОЇ СТРАВИ
Зовнішній вигляд —поверхня гладенька, суха, без розривів, слідів недоміру, на розрізі тісто рихле.
Консистенція — однорідна еластична маса без слідів недоміра і грудочок.
Смак і запах — приємний, властивий прісному тісту.
Колір – білий з жовтуватим відтінком.

                                                     

Немає коментарів:

Дописати коментар

Інструкційно-технологічні картки

http://book4cook.in.ua/?cat=6