Інструкційно-технологічна
картка
Тісто для вареників
Сировина
|
|||
брутто
|
нетто
|
||
Борошно пшеничне
|
695
|
695
|
|
Яйця
|
85
|
85
|
|
Молоко чи вода
|
225
|
225
|
|
Сода
|
2
|
2
|
|
Сіль
|
12
|
12
|
|
Цукор
|
25
|
25
|
|
Вихід
|
-
|
1000
|
ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ
Пшеничне борошно просіюють, насипають гіркою, посередині роблять
заглиблення, в яке вливають холодну воду, проціджений розчин солі, соди і
цукру, додають сирі збиті яйця і замішують круте тісто. Тісто місять доти, доки
воно не набуде однорідної консистенції (готове тісто відстає від рук і стінок
посуду). Після натискання пальцем на його поверхню ямочка вирівнюється. Тісто
залишають на 30-40 хв, накривши серветкою або кришкою, для набухання клейковини
і надання йому еластичності.
ХАРАКТЕРИСТИКА ГОТОВОЇ СТРАВИ
Зовнішній вигляд —поверхня гладенька, суха, без розривів, слідів недоміру, на розрізі тісто
рихле.
Консистенція — однорідна еластична маса без
слідів недоміра і грудочок.
Смак і запах — приємний, властивий прісному
тісту.
Колір – білий з жовтуватим відтінком.
Немає коментарів:
Дописати коментар