Інструкційно-технологічна
картка
Вареники з різними
фаршами
Сировина
|
|||
брутто
|
нетто
|
||
Тісто для вареників
|
82
|
82
|
|
Начинка
|
-
|
103
|
|
Маса сирих вареників
|
-
|
185
|
|
Маса варених вареників
|
-
|
200
|
|
Масло вершкове
|
10
|
10
|
|
Вихід
|
-
|
210
|
ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ
З тіста роблять валик, який нарізують невеликими шматочками (масою 10-11
г), розкачують кружальцями завтовшки 1,5-2 мм, посередині кладуть начинку (12-13
г на 1 шт.), краї з'єднують, защипують, надають форму півмісяця. Вареники
кладуть у киплячу підсолену воду і варять 5-7 хв при слабкому кипінні.
Перед подаванням на підігріту тарілку кладуть вареники (7-8 шт на порцію) і
заправляють маслом.
ХАРАКТЕРИСТИКА ГОТОВОЇ СТРАВИ
Зовнішній вигляд —правильної форми, краї добре защипані, поверхня гладенька без тріщин і
розривів.
Консистенція — м’яка, щільна.
Смак і запах — властивий прісному тісту та
начинки.
Колір – від світло-сірого до світло-кремового.
Немає коментарів:
Дописати коментар